fbpx

Demokratifestival giver unge mod på klimadebat

|

Kategorier

Arrangementer, Engagement, Ungdomsøen

Demokratifestival arrangeret af Tænketanken Frej giver unge værktøjer til at få deres stemme hørt i klimadebatten.

En gruppe nysgerrige og engagerede unge fra hele landet gik i land på Ungdomsøen for at blive bedre til at få deres stemmer hørt i klimadebatten. Her fik de interessante input fra både forfatteren, debattøren og klimaaktivisten, da Tænketanken Frej satte klimakampen på dagsordenen.

“Vi vil give de unge troen på, at de kan gøre en forskel og skabe en mere bæredygtig fremtid ved at engagere sig i demokratiet,” fortæller Marie-Louise Boisen Lendal, der er direktør og medstifter af Tænketanken Frej.

Tænketanken Frej er en fødevarepolitiks tænketank, der forsøger at nuancere fødevaredebatten gennem arrangementer og debat.

Klimapoesi, dialog og aktivisme
Tænketanken havde valgt at fokusere på klimadebatten. På festivalen var der oplæg fra både Extinction Rebellions, som har en aktivistisk tilgang til klimadebatten gennem civil ulydighed og den journalistiske organisation Constructive Institute, der har en mere konstruktiv tilgang, hvor man uddanner i at skabe forandring gennem dialog og samarbejde.

Derudover blev alle festivaldeltagerne sat til at klippe ord ud fra artikler om landbrug og omforme dem til klimadigte, da den unge forfatter Liv Ea Vestlev afholdte sin digtworkshop på vegne af skriveværkstedet Ordskælv.

“Unge mennesker har klima og natur meget tæt på. De har så meget på hjerte, er så frustrerede og vrede og håbefulde. De er fulde af handlekraft. Det er jo poesi, der bare venter på at blive foldet ud. Så det var en kæmpe fornøjelse at få lov at lave skriveværksted om klimapoesi med så engagerede deltagere, og jeg gik derfra meget inspireret,” fortæller forfatter Liv Ea Vestlev.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Liv Ea (@liv__ea)


Festivaldeltageren fik en grundlæggende forståelse for, hvordan man kan bruge både litteratur, dialog og aktivisme til at få sin stemme hørt i klimadebatten.

“Der er behov for, at unge føler sig hørt og ser værdien af at gøre en forskel selv frem for at pege fingre eller sidde i sofaen. Det er kun os mennesker, der kan skabe forandringer, også i det politiske system,” mener direktør i Tænketanken Frej, Marie-Louise Boisen Lendal, om festivalen.

Demokratifestivalen fandt sted på Ungdomsøen i weekenden fra d. 24.-25. juli. Interesserer du dig også for klimaet og bæredygtig omstilling, så hold øje med vores engagementsgruppe Grøn Ø.
Hvis du har lyst til at være med i gruppen, kan du skrive til gron@ungdomsoen.dk eller følg Grøn Ø på facebook og instagram.

Der var også plads til at lære hinanden bedre at kende mellem oplæg. Festivallen bød både på fællesspisning, bål og live musik.