fbpx

Seks unge er flyttet ind på Ungdomsøen og giver ét år til fællesskabet

|

Kategorier

Giv-Et-År-frivillig, Ungdomsøen

En morgen i august steg seks unge ombord på færgen i København, sejlede sammen over Øresund og gik i land på Ungdomsøen. Vi er så stolte over at kunne præsentere jer for det nye hold af Giv-Et-År-frivillige, som er flyttet ind på ungdommens ø.

At bruge sine hænder til at bygge og skabe, at inkludere flere unge i fællesskabet, at bo på en ø, at være pedel og projektleder på én gang.

Det er nogle af de oplevelser, som seks unge glæder sig til at få i løbet af det næste år, hvor de bor på Ungdomsøen og giver ét år af deres liv til ungefællesskabet. Sammen flyttede de ind på det gamle fort den 3. august.

Her kan du møde Camilla, Levi, Sebastian, Ida og Benjamin og læse om deres tanker og drømme for det næste år. Som Giv-Et-År-frivillige, der også kaldes GEÅ’ere, er de med til at drive og udvikle Ungdomsøen, hvor de bliver en uundværlig del af hverdagen på øen.

Hvorfor søgte du om at blive Giv-Et-År-frivillig?

”Da jeg søgte, havde jeg ikke det store at miste. Mit arbejde kedede mig, og jeg havde ikke de store forpligtelser, der holdt mig tilbage. Jeg kunne mærke en stor trang til at lave noget nyt og stort i mit liv. Så da jeg så, der var sidste frist til GEÅ, søgte jeg med det samme, selvom jeg ikke havde den store viden om, hvad det præcis vil sige at være GEÅ. Jeg vidste bare, at det var et virkeligt unikt og smukt sted – et sted der lader en skabe ens projekter, og at det kunne være en oplagt måde at komme ind i et godt solidt fællesskab.”

Sådan fortæller Benjamin fra Skørping, du kan møde ham her og læse flere af hans tanker.

Hvad er du mest spændt på ved at blive en del af et ungefællesskab, der samarbejder på tværs af landet? 

”Hvad vi kan finde på for os og for andre unge, hvordan det kommer til at fungere, og hvordan vi kommer til at arbejde sammen. Og hvilke projekter vi kommer til at lave.”

Sådan fortæller 19-årige Camilla fra Hvidovre. Du kan møde hende her og læse flere af hendes tanker.

Hvad er du mest spændt på ved at blive en del af et ungefællesskab, der samarbejder på tværs af landet? 

”Jeg er rigtigt spændt på at komme ud på Ungdomsøen og opleve det det her ungdomsfællesskab, som er på tværs af landet – hvor man samles for at se ligheder fremfor at se forskelle mellem hinanden. Det er noget af dét, jeg synes, er rigtigt fedt at se andre unge brænde for og bruge sin tid på. Jeg håber også, at det er noget af dét, jeg kan få indflydelse på. Det her med at være med til at udvide det her fællesskab.”

Sådan fortæller 22-årige Sebastian, som kommer fra en lille by på Fyn. Her kan du se en video med Sebastian, hvor han fortæller mere om sine tanker.

Hvad glæder du dig til at prøve kræfter med i doing above learning stil?

”Jeg glæder mig til at prøve at være lidt mere “handy”. Jeg elsker at bruge min hænder til at bygge og skabe ting, men det er sjældent noget, jeg har haft mulighed for, og derfor er jeg ikke særlig god til det. Det glæder jeg mig til at blive bedre til ved bare at gøre det.”

Sådan fortæller 20-årige Levi fra Haslev. Du kan læse flere af Levis tanker her.

Hvad drømmer du om? 

”Det er et sjovt spørgsmål. Da jeg kom tilbage fra øen, drømte jeg – ikke metaforisk – helt vildt meget om øen. Det var en oplevelse af ligesom ikke helt at have forladt stedet mentalt. Der drømte jeg mig tilbage til øen. Og jeg tror, at lige nu går jeg og drømmer om at være på øen og tage ordentlig fat og få lov til at gøre det rigtigt. Jeg tror også, det var den følelse, jeg stod med efter Kunstmotellet. Det var jo ikke en officiel rolle på øen. Det var midlertidigt, og det var inden for en meget specifik, begrænset ramme. Jeg drømmer om at være en del af noget, tror jeg, hvis jeg koger det ned. Drømmen om det her projekt er bare at være en del af det.”

Sådan fortæller 22-årige Ida. Hun kommer oprindeligt fra København og har boet over hele landet, inden hun bosatte sig i Aarhus. Du kan møde hendes her og læse flere af hendes tanker.