fbpx

Unge kommer tæt på havet med klassen på Ungdomsøen

|

Kategorier

Åben Skole, Havhøst

Tang, overfladetemperatur, sigtbarhed og skaldyr. Det er nogle af de elementer, som unge fra en række forskellige skoler har undersøgt og lært mere om til Åben Skole på Ungdomsøen.

”Det har været spændende, det var særligt sjovt at lave mad. Vi lavede muslingesuppe og brød med tang. Jeg blev faktisk overrasket over, at det smagte godt.”

Det fortæller 13-årige Anas om sin tur med klassekammeraterne fra Bellahøj Skole. Som en del af Åben Skole besøgte de Ungdomsøen for at komme ud af klasselokalet og ud i naturen, hvor de smagte og kom helt tæt på havet.

På kajen blev de budt velkommen af organisationen Havhøst, som laver oplevelser og undervisning med havet i fokus. Havhøst dyrker, høster og spiser af havets ressourcer, uden at naturen lider overlagt. Og det giver de videre ved at lave mad og fortælle om havets dyr og planter på Ungdomsøen.

Smag på havet

Sammen med sine klassekammerater undersøgte Anas sigtbarheden i vandet og havdybden ved kajen. De fandt skaldyr og tang på den lille strand. Og de bagte brød med tang og lavede muslingesuppe over bål i storkøkkenet Foodlab.

”Jeg har lært, at havet har mange forskellige temperaturer fra dag til dag. Og så kan sigtbarheden i vandet også ændre sig, hvis det nu regner. Der er også forskellige lag i havet – så der er nogle dyr, som lever oppe i toppen af havet, og så er der nogle andre dyr, som lever dybt nede i havet,” fortæller Anas.

Omgivet af det brusende hav og med vande fingre helt nede i Øresund kom eleverne tættere på havet og de 8000 kilometer kystlinje, som omgiver Danmark. Alt det er muligt sammen med de dedikerede folk bag Havhøst.