fbpx

Lydbølger i Øresund

|

Kategorier

Ungdomsøen

I et gammelt fort, der ligger ud for Københavns kyst, gemmer der sig et kreativt refugium. Gennem Vestre Poterne og til højre ned ad Strubegangen ligger Ungdomsøens lydstudie. En kreativ legeplads for unge med musikalske drømme.

Bryd lydmuren med klapsalver, bragende bas og melodiske kunstværker i Ungdomsøens lydstudie, og mærk hvordan kreativiteten slår vingerne ud, når det kun er bølgerne i vandet og mågen i vindueskarmen, der distraherer. På den anden side af de metertykke mure er der måske en lasertag krig i gang. Men du mærker det ikke, for du sidder lige her, lige nu, og forsvinder ind i musikken. 

“Ligesom resten af øen er det her studie til Danmarks ungdom. Det er til dem, der har lyst til at bruge det. Det er til dem, der kan se det sjove i at tage ud på en ø. Det er til dem, som har lyst til at lege. Det er til dem, der mangler et ordentligt sted at spille musik, og til dem, der måske ikke har råd til at betale for at være i et normalt, typisk studie,” siger Malthe på 24 år, der har været med til at etablere lydstudiet. Sammen med en lille håndfuld andre unge var han efterfølgende medstifter på musikforeningen Tufaso, der arbejder for at synliggøre vækstlaget i den danske musik. 

En af de kunstnere, der har besøgt Ungdomsøens studie, er Signe på 27 år. Måske du kender hende under kunstnernavnet siné? Sammen med sin producer og et par musikere besøgte Signe Ungdomsøen i maj 2021 og gav sig hen til musikken i en weekend.
“Det at være væk fra Københavns larm og mange overspringshandlinger, gav en kæmpe ro og et boost til kreativiteten. Vi kom hjem med tre demoer, som vi har arbejdet på siden. Det gør virkelig noget, at man ikke skal forholde sig til sovetider, måltider og andre mennesker, men bare kan gå 100 procent ind i et musikalsk univers,” fortæller Signe et par uger efter besøget. 

Også Angående Mig og Hunnid22 har i løbet aforsommeren 2021 besøgt Ungdomsøen. Hunnid22 havde taget turen fra Aarhus for at bruge en weekend på at chille og jamme i lydstudiet i Øresund, mens Angående Mig kom forbi for at lave en livesession i øens gamle generatorrum.  
“Utrolig gæstfrihed, fantastiske mennesker og crazy vibes at lave musik i et gammelt militærfort. 11 ud af 10,” skriver Hunnid22 på deres Instagram, da de er landet på fastlandet igen, og Signe beskriver de engagerede fra Tufaso som “de mest kærlige, glade, omsorgsfulde mennesker.” 

“Det har været et lidt sådan mystisk sted, indtil vi kom herud,” siger en af musikerne fra Angående Mig efter optagelserne af deres livesession. Det er en følelse mange genkender, for hvad er det for en ø, der har et lydstudie, men hvor der også er gamle missiler og kanonstillinger lige rundt om hjørnet? Angående Mig udnyttede selv de vilde og historiske omgivelser i deres besøg, og der er mange flere fede steder til livesessions, koncerter eller musikvideoer på øen. 

“Det vigtigste er, at der er nogen, der får noget glæde ud af det og noget liv ud af det, og at der er nogen, der måske kan finde et fællesskab omkring det,” lyder det fra Malthe, medstifter af Tufaso. 

Skal du eller dit band også opleve hvordan Øresundsvinden, roen og isolationen kickstarter kreativiteten? Ungdomsøens lydstudie kan bookes året rundt til indspilninger og kreative get-aways. Se information om lydstudiets udstyr i denne pdf. For at booke Ungdomsøens lydstudie kan du kontakte booking@ungdomsoen.dk eller tufaso@ungdomsoen.dk, hvis du er en ung kunstner, der vil skabe en oplevelse omkring musik med andre unge. 

Du kan læse mere om og melde dig ind i Tufaso i denne facebook-gruppe