fbpx

En nat i Ungdomsøens natur

|

Kategorier

Ungdomsøen

I løbet af natten fra d. 7. til 8. maj 2021 skete der et væld af aktiviteter i ly af mørket. Over hele landet var danskere på dyrejagt i mørket, mens andre hyggede sig omkring bålet under stjernehimlen. På Ungdomsøen oplevede 35 unge og voksne øen i mørket med interaktivt GPS-løb, mad over bål og opdagelsesture med venner. 

“Jeg elsker, at man kan vågne op og kigge ud og lytte til havet,” lyder det fra en svært begejstret Anne Skamris Holm. Sammen med vennen Simon Tykgaard overnattede Anne i en af Ungdomsøens seks shelters med udsigt til Øresund, som en del af det landsdækkende arrangement, Nat i Naturen 

Anne og Simon poserer i Ungdomsøens terræn. Foto: Privatfoto

Nat i Naturen er skabt i samarbejde mellem Det Danske Spejderkorps, Ungdomsringen, Miljø- og Fødevareministeriet og Danmarks Naturfredningsforening. Formålet for arrangementet er at give danskerne lyst til at gå på opdagelse i naturen, så vi får lyst til at lære om og passe på den sammen. 

Ungdomsøen ønsker at støtte op omkring initiativet om at få flere danskere ud i naturen. Selvom øen blev bygget af danske og svenske mænd tilbage i 1890 og derfor langt fra er naturlig naturså er det en unik naturoplevelse at se de grønne skrænter bryde ud mellem betonen, mens man lytter til Øresunds bølgeskvulp. Og i nattetimerne ligger øen isoleret fra Københavns lysforurening og stjernehimlen står tydelig. 

“Når man har den travle hverdag, der kører derudaf, så er det fedt lige at komme ud fra det københavnske og få et break, nyde naturen og trække vejret,” siger Anne Skamris Holm, da hun er vågnet til lyden fuglene og bølger efter en nat i en af øens shelters.  

Aftenens menu: Clam Chowder med laks og blåmuslinger fra danske farvande tilberedt over bål.

Ungdomsøen er åben året rundt, og den står klar til at byde velkommen til unikke naturoplevelser i mødet mellem det menneskeskabte og den vilde natur.
Øen har seks shelters, der er udtænkt og bygget af øens unge engagerede, under de tidligere affyringsplatforme fra HAWK-missiler. Derudover er der en lejrplads, som strækker sig over mere end halvdelen af øens diameter. Her er der plads til flere end 500 overnattende gæster i telte. 

“Ungdomsøen har det meste til rådighed, så det er fleksibelt at komme herover. Det er helt sikkert noget, jeg vil gøre igen en anden gang,” fortæller Simon Tykgaard. 

Du kan læse mere om mulighederne for at besøge Ungdomsøen her.