fbpx

Mød Kunstmotellet 2.0 – Dalin

|

Kategorier

Ungdomsøen

Fra den 15. marts i år og fire uger frem flyttede fire unge kunstnere ind på Kunstmotellet på Ungdomsøen. Kunstmotellet er et projekt skabt af tre af øens Giv-Et-År-frivillige. Formålet med opholdet er at give de unge kunstnere et frirum og en mulighed for at arbejde med sig selv og kunsten. 
Du kan her møde Dalin, der bygger synthesizers og arbejder med kunst i lydens univers. 

“Jeg kunne ikke være mere ked af at forlade øen,” siger Dalin. 

Det er hendes sidste dag et ophold på fire uger, der har stået i kreativitetens og udviklingens tegn. Tasken er pakket, og hendes lyd- og synthesizerkunst må nu finde et nyt sted at udfolde sine vinger. 

Det, der først fangede Dalins opmærksomhed ved Kunstmotellet, var den procesorienterede tilgang til projektet. 
“Ved at oprette et artresidency eller kunstophold med fokus på processen kommer der ikke pres på kunstnerne,” siger Dalin og fortæller, at hendes oplevelse er, at langt de fleste øvrige kunstophold, hun har hørt om, er produktorienterede. Det er den måde, kunst bliver delt og dealet med i dag, mener hun. 

Dalin fremviser sin kunst til fernisering som afslutning på Kunstmotellet 2.0 på Ungdomsøen.

“Jeg syntes, det var fascinerende. Jeg havde lyst til at blive en del af det, og jeg var nysgerrig på at møde de mennesker, der havde fundet på at gøre sådan noget. Nysgerrig på hvor meget jeg kunne lære af de mennesker,” siger Dalin om sin motivation for at ansøge om opholdet på Kunstmotellet. 

Under opholdet har dialogen om at nedbryde den produktorienterede tilgang til kunst og den sparring, man får af de andre kunstnere og øens faste beboere, fyldt meget for Dalin. Hun nævner de faste daglige rutiner, de gode faciliteter, dialogen om og interessen for kunstnernes tilstedeværelse og respekten for privatlivet, som de helt afgørende elementer, for at opholdet har været en positiv oplevelse.  

“Det er de daglige kram og den ubetingede kærlighed, der kommer flyvende. Og hvor er det rart at lave kunst i en dagligstue. Det er et kæmpe privilegium,” siger Dalin og fortsætter “det er, som om man er flyttet hjem til en familie, som tager sig af én.” 

 

Noget af det, Dalin tager med sig fra Kunstmotellet, er en bevidsthed om sine egne behov i forhold til sin kunst. 
“Jeg er blevet mere bevidst om, hvor god jeg er til at befinde mig ét sted, hvis jeg har faciliteterne og trygheden til at udføre kunst, og hvor godt det går i hånd med min kreative udvikling,” lyder det fra den unge kunstner. Hun nævner også gruppedynamikken på øen, som noget hun har taget ved lære af og vil tage med sig tilbage på fastlandet og er meget mere nysgerrig på. 

 

Du kan høre Dalin fortælle om det privilegium, hun synes, det er, at deltage i Kunstmotellet herunder.

Hvis du er nysgerrig på at se og høre mere om Kunstmotellet, kan du finde Kunstmotellets instagram (@kunstmotellet) eller kigge videre her på hjemmesiden, hvor du også kan læse Ida, Sasha og Thorbjørn fortælle om deres ophold på Ungdomsøen.