fbpx

Bliv Giv-Et-År-frivillig

|

Kategorier

Engagement

Ansøgningsrunden er slut, og vi har fundet kandidaterne til vores næste stærke team af GEÅ’er.

Står du på et springbræt i livet, men er lidt usikker på, hvad næste skridt skal være? Søger du en unik oplevelse, og synes dudet lyder spændende at være med til at skabe et ungefællesskab for dig og tusindvis af andre unge? Så er muligheden for at blive GivEtÅrfrivillig måske noget for dig!

Vi søger ni unge Giv-Et-År-frivillige, seks til Ungdomsøen og tre til Platformen, der skal flytte ind til august. Her bliver du en del af et helt særligt ungefællesskab, og du vil under hele perioden få logi og lommepenge, der skal dække kost og øvrige personlige udgifter.  

Fællesskaber af, med og for unge 

Ungdomsøen og Platformen er to fællesskaber, der er mangfoldige og vil favne alle unge. Som Giv-Et-År-frivillig vil du flytte ind ét af stederne og være med til at forme, drive og udvikle stedet over tolv måneder sammen med andre unge. Her bliver ideer til projekter og events, som skaber nye møder på tværs. Det ligger i ånden at styrke unges handlemod, at eksperimentere og fejre fejlene, når de opstår. Og det vil du kunne mærke i det stærke fællesskab, som du bliver en del af. 

 

Rollen som Giv-Et-År-frivillig er fordelt over tre områder 

Værtskab   

Som Giv-Et-År-frivillig vil du være ansvarlig for at byde gæster, engagerede og samarbejdspartnere velkommen til Ungdomsøen og Platformen. Det indebærer at lave rundvisninger, holde oplæg, fortælle om de forskellige projekter, afvikle arrangementer og sikre, at alle har det godt. 

Projekt   

I rollen som Giv-Et-År-frivillig vil du kunne hjælpe med at gøre unges ideer og drømme til virkelighed. Du får en unik mulighed for at engagere dig i de projekter, som sker på Ungdomsøen og Platformen – og derudover kan du skabe dine egne. Der bliver sat stort fokus på at give tid og energi til projekter, som er lavet af unge mennesker. Derfor kan du forvente, at du har tid i din dagligdag til at fokusere på projekter, der interesserer dig. Det kan være alt fra et byggeri til en koncert, en workshop og alt derimellem. 

 Drift 

Da både Ungdomsøen og Platformen kan have mange gæster på besøg, er der også praktiske ting, der skal gøres. Det vil sige; er der noget, som er i stykker? Fix it. Noget som er beskidt? Clean it. Udover at sørge for helt lavpraktiske opgaver som klargøring, rengøring og oprydning, vil du også blive sat på nogle opgaver, der vil være helt fremmede for dig. Det kan eksempelvis være at stormsikre og fikse vandtanken på Ungdomsøen, eller det kan være at bestille et nyt vindue og reparere et skilt på Platformen. 

Livet som Giv-Et-År-frivillig er med garanti anderledes fra alt andet, du har prøvet før. Du behøver derfor ikke være en garvet håndværker, udadvendt rundviser eller et hackergeni fra start, det tager vi hen ad vejenÉn ting er sikkert: Når året er omme, og dit ophold slutter, vil du have din rygsæk fyldt med en god blanding af kompetencer, du aldrig havde forestillet dig at få! 

 

Om Ungdomsøen 

Ungdomsøen er en ø af, med og for ungeDet er et sted, hvor Danmarks unge kan udvikle og afvikle projekter og events og samtidig danne nye venskaber. Det er et samlingspunkt for både unge engagerede, familier, organisationer og virksomheder, der afholder kurser og spændende eventsHer vil du være med til at drive og udvikle øen. Og du kan forvente at blive fagligt og personligt udfordret. Omkring Ungdomsøen er der et stærkt fællesskab af unge engagerede, som ser muligheder og gør drømme til virkelige projekter. 

 

Om Platformen 

Platformen er et fællesskab i Esbjerg, som udspringer i rammerne på en tidligere efterskole. Det er et sted, som samler, udvikler og muliggør møder mellem mennesker på tværs af alder, køn og etnicitet. Hverdagen præget af mangfoldighed, kreativitetinnovation og højt til loftet. Her vil du være med til at drive Platformen og udvikle projekter, som samler mennesker i nye fællesskaber. Du kan forvente at være med til at skabe Platformen – og at vi løfter i flok. Platformen er et kraftcenter og et samlingspunkt. 

 

Samarbejdet på tværs 

Som Giv-Et-År-frivillig bliver du tilknyttet Ungdomsøen eller Platformen, men I er ét team. I løbet af året vil der være flere fælles aktiviteter, hvor I besøger hinanden og udvikler projekter sammen. På den måde vil du indgå i et fællesskab, som stækker sig ud over landet og bygger broer mellem mennesker.  

 

Ungdomsøen eller Platformen som dit hjem  

Uanset om dit nye hjem er Ungdomsøen eller Platformen vil her skabe en hverdag, der bygger på tillid, kammeratskab og sammenhold. Du kommer til at bo sammen med andre Giv-Et-År-frivillige, hvor I har fælles stue, køkken og bad. Midt i en travl hverdag vil der også være mulighed for at skabe sit eget frirum. Du får en helt anderledes hverdag med nye mennesker og indtryk. Derfor er det helt normalt at gennemgå en personlig udvikling, der vil blive taget godt imod af vores stærke fællesskab. 

 

Ansøgning 

Du kan søge om at blive Giv-Et-År-frivillig på den måde, du lyster! Du kan eksempelvis lave en film, møde op på Ungdomsøen eller Platformen, tegne en tegneserie, sende et brev, skrive en ansøgning, give et kald eller skære det ud i pap – sådan helt bogstaveligt.  

Hvis du har gjort dig nogle tanker om, hvor du gerne vil hen, så må du gerne fortælle os om det i din ansøgning. Og hvis du ikke har, så er det også helt fint.  

Hvis du vil høre mere om Ungdomsøen, kan du kontakte Inge Vahlgren på tlf.: 60609102. Hvis du er nysgerrig på Platformen, kan du kontakte Thomas Abrahamsen på tlf.: 51295261. 

 

Ansøgninger og spørgsmål sendes til 

engagement@ungdomsoen.dk (skriv ”GEÅ” i emnefeltet) 

 

Vigtige datoer

24. maj – Ansøgningsfrist (vi har valgt at forlænge den)

19., 21., 25. og 26. maj – Løbende samtaler (på kontoret eller online)

27. majWorkshop på Ungdomsøen

3. augustOpstart

 

Praktisk  

Året som Giv-Et-År-frivillig løber fra august 2021 til og med juli 2022. Du vil under hele perioden få logi og lommepenge, der skal dække kost og øvrige personlige udgifter 

 

Hvis du er nysgerrig på partnerskabet med Lauritzen Fonden og Platformen, kan du læse vores pressemeddelelse.

Se og download teksten som pdf her.