fbpx

Grøn Ø – unge engagerede bag grønt initiativ!

|

Kategorier

Engagement
|

Tirsdag d. 2. februar sad 50 mennesker 50 forskellige steder i Danmark men alle med fokus på samme sted; Ungdomsøen. I front for Zoom-forsamlingen var en gruppe unge engagerede fra Ungdomsøen. De skulle præsentere deres initiativ “Grøn Ø” for en række nysgerrige unge og organisationer, som kunne være potentielle samarbejdspartnere. 

Ø-pagten 

Vi er en gruppe unge, som inspireret af forskellige organisationer, har lavet en grøn ø-pagt, som beskriver Ungdomsøens ambition og løfter indenfor bæredygtighed, klima og natur. 

Sådan lyder de første ord i den grønne ø-pagt, der er udarbejdet af tre engagerede unge i samarbejde med en af øens engagementskonsulenter.  

Formålet står klart: Indsamle og dele viden om, hvordan Ungdomsøen kan blive frontløber i en klimavenlig og bæredygtig retning.
Initiativet starter altså på Ungdomsøen, men det skal ikke stoppe her. I ægte ø – land stil drømmer de tre engagerede unge bag projektet, Sarah, Rasmus og Fredrik, om at kunne sætte gang i en bevægelse af vidensdeling indenfor området. 

Stærkt samarbejde 

Et af tiltagene i Grøn Øs projektbeskrivelse er en række workshops, der skal afvikles én gang månedligt fra marts til juni. Disse workshops laves i samarbejde med fagpersoner og organisationer, der også har interesse i den grønne dagsorden.  

Blandt deltagerne til tirsdagens informationsmøde var repræsentanter fra UngEnergi, Den Grønne Studenterbevægelse, Ekspedition Plastik, Coop, Klimakassen og flere til. Faktisk var hele 18 organisationer og virksomheder repræsenteret.  

Interessen for projektet kunne tydeligt mærkes. På mødet blev deltagerne delt op i to grupper; unge interesserede og organisationer. I organisationernes break-out room blev der talt om de mange muligheder, der er i mødet mellem Ungdomsøen, de engagerede og organisationerne.  

Hos de unge blev der snakket om motivationen for at deltage i mødet.  

Vi fortalte om vores interesse og motivation for Grøn Ø, og hvorfor vi synes, at det er et fedt projekt, der samler mange unge om klimaforandringerne, som der netop er behov for. Tit sker der nemlig det, at unge og organisationer ikke altid arbejder nok sammen, og vi unge kan bruge deres støtte, fortæller 22-årige Annie, der deltog i mødet, fordi hun interesserer sig meget for klimadebatten. 

Mod en grønnere fremtid 

Grøn Ø arbejder for en grønnere fremtid på Ungdomsøen. De unge har taget sagen i egen hånd og kæmper nu for deres sag. Over de næste fire måneder skal Sarah, Rasmus, Fredrik og de andre engagerede unge samarbejde med organisationerne om at få skabt fire indholdsrige workshops.  

Det giver mig håb og energi, at møde forskellige grønne græsrødder og mærke interessen for at samarbejde på tværs af brancher og baggrunde om at sætte skub i den grønne dagsorden,” fortæller Anna Rask Larsen, der er engagementskonsulent hos Ungdomsøen. Hun har støttet de unge, siden de første gang ytrede et ønske om at gøre en grøn forskel for Ungdomsøen og for samfundet. 

 

Hvis du ligesom Sarah, Rasmus, Fredrik og de øvrige 50 deltagere har interesse for klima, bæredygtighed og den grønne dagsorden, kan du også nå at være med. Kontakt anna.rask@ungdomsoen.dk for at høre mere. 

Vil du dykke mere ned i den grønne ø-pagt, kan du klikke her.