fbpx
Ambassadør-dag

Velkommen ombord, ambassadører!

Ungdomsøen er ikke bare noget, vi leger, og selvom landet er midt i en nedlukning på grund af Covid-19, så ulmer engagementet stadig landet over.

Senest har Ungdomsøen budt sine nye ambassadører velkommen med en eftermiddag fyldt med information, læring og ikke mindst fællesskab. 

Introdagen havde et spækket program med digital rundvisning på øen, læring om rollen som ambassadør for Ungdomsøen, præsentation af deltagernes tilsendte fællesskabs-kit og mulighed for at snakke sammen og lære hinanden lidt at kende, så godt som det kan lade sig gøre i et digitalt rum.  

“Det er helt fantastisk at få muligheden for at gøre det her med en gruppe engagerede unge. Selvom vi er startet på et utroligt svært tidspunkt og derfor blev nødt til at mødes online, så var det en god oplevelse”, siger Anne på 19 år, der bor på Amager.  

Anne fortæller også, at en del af den gode oplevelse var, at kunne få svar på sine spørgsmål og at mærke de andres interesse. Hele dagen igennem var der høj deltagelse, både når der blev snakket i plenum, og når der blev snakket i mindre breakout-rooms. Der blev delt tanker, idéer og drømme for Ungdomsøen. 

Selvom vi skulle sidde hver for sig, synes jeg, vi fik mærket et fællesskab, især i de sjove aktiviteter som gymnastik og helt klart, da vi lavede Ø-logoet med vores arme, fortæller 16årige Mikkeline fra Aalborg.  

UØ-logo på Zoom
Trætte arme men glade ansigter i et forsøg på at danne Ungdomsøens logo over Zoom.

Fredrik på 20 år har arbejdet fuldtid med rekrutteringen af ambassadører siden september, og han gør det hele frivilligt. Fredrik var selv blandt Ungdomsøens første ambassadører, og han har kæmpet hårdt for at kunne dele sit engagement med nye og flere unge. 

Det har været en lang og lidt træg proces at planlægge et projekt, der i så høj grad baserer sig på mødet mellem unge uden forhenværende kendskab. I vores proces har vi måtte ændre koncept for det første møde tre gange, fortæller Fredrik.  

Men på ægte Ungdomsø-manér gav Fredrik ikke op. I stedet blev han ved med at tænke i nye baner sammen med en af øens Giv-Et-År-frivillige og en engagementskonsulent fra sekretariatet.
Én af de ting, der blev fundet på som en del af at holde introdag online, blev et fællesskabs-kit, der indeholder klistermærker, postkort, digte og andre spændende ting, ambassadørerne kan dele ud i fællesskaber nær dem. Fredrik har brugt tid på at pakke og sende fællesskabs-kittene på forhånd, og på dagen blev indholdet i pakken præsenteret for de nye, nysgerrige ambassadører.

Ungdomsøens fællesskabskit
Ungdomsøens fællesskabskit med materiale til at dele ud i fællesskaber over hele landet.

Dagen bød også på meget andet, og efter tre timers digitalt men hyggeligt samvær var det tid til at lukke for computeren og forbindelsen til hinanden for denne gang. En ting, der står tilbage for Fredrik, Anne, Mikkeline og de andre ambassadører, er engagementet. Dét engagement, der gør, at de glæder sig til at møde hinanden, møde øen og til at møde en masse unge over hele landet, der vil høre mere om Ungdomsøen. De nye ambassadører er hermed klædt på til at være øens ansigt udadtil, og Fredriks dom over dagen er klar:

”Efter at jeg lige er landet i den lidt antiklimatiske afslutning på introdagen, kan jeg sige ærligt, at jeg synes vi gjorde, hvad vi kunne, og at det lykkedes rigtigt fint. Ambassadørerne smilte og grinte og delte mange spændende og meningsfulde perspektiver. Jeg glæder mig til at følge deres proces det næste år – kæmpe ros til dem alle for deres vilje og nysgerrighed!”

Ambassadør-dag
Tak for I dag – vi ses på øen!