fbpx
guirlanden med gode råd viser den motiavtion, som deltagerne tager med hjem fra weekenden.

Frivillige og engagement fejret til 1 års fødselsdag!

50 unge mødtes for at arbejde på ø-projekter og fejre Ungdomøens første år, der har budt på stort engagement og mere end 20.000 besøgende.

Gennem det seneste år har mere end 400 frivillige bidraget til Ungdomsøens mange projekter. Af de mange engagerede var 50 samlet til engagementsweekend på Ungdomsøen fra fredag 25. september til søndag 27. september. Nogle var på øen for første gang, mens andre kendte øen ud og ind. Fællesskabet blev skabt i kraft af deres engagement i Ungdomsøen.

Lørdag var det tid til at fordybe sig i forskellige projekter på øen. Der blev blandt andet arbejdet med Ønskeøen Festival, Frirum – en camp for unge med og uden diagnoser, en lysfestival, klima og biodiversitet, et hængekøjehotel og udviklingen af et boulder-rum på Ungdomsøen.

Ø-råd – Vi stemmer folk ind 

Som en del af engagementsweekenden var de engagerede samlet til Ungdomsøens ø-råd. Ø-rådet er beslutningsorganet for Ungdomsøens frivillige. Det betyder, at det er på ørådet de engagerede diskutere, udvikler og skaber strukturer for engagement og frivillighed omkring Ungdomsøen. Ø-rådet afholdes fire gange årligt, og alle interesserede kan møde op og deltage i debatten.

Ø-rådet havde denne gang kommunikation mellem frivillige og sekretariatet og frivillige imellem på programmet. Ved øens nye amfiscene debatterede deltagerne hvordan Ungdomsøens kommunikationskanaler anvendes nu, og kom med forslag til, hvordan de kan blive bedre i fremtiden.

Derudover var der valgt til ØRA (Ø-rådets arbejdsgruppe). Det er ØRA, der planlægger og faciliterer ø-rådene. For at sikre at alle engageredes stemmer bliver hørt, skal medlemmerne i ØRA vælges ved afstemning på ø-rådet en gang årligt. Seks personer blev valgt ind i ØRA, hvoraf de fire var genopstillet. Medlemmerne blev klappet ind. Tillykke, med valget til Daniel, Anne, Mathilde, Aksel, Rasmus og Sebastian.

Fødselsdagsfest Ungdomsø-style 

Selvom fødselsdagsfesten ikke blev af samme kaliber som åbningsfestivalen 24. august 2019, var det en fødelsdagsfest i ægte Ungdomsø-stil. Under middagen var der lagt an til at lære nye engagerede at kende. Bordene var pyntet i hver sin farve og dækket op til treretters menu, som blev serveret af Ungdomsøens samarbejdspartner FRAK. Inden desserten blev serveret var der ø-dyst, hvor bordene dystede mod hinanden i forskellige udfordringer rundt på øen. Der var blandt andet tegn & gæt, “Hvor mange Fun-saft kan du finde?” og “Hvem er flagmester?”.

Efter ø-dysten udnyttede mange muligheden for at sætte sig udenfor og få en snak om drømme og visioner i bålets skær.

Var du med? Del dine billleder!

Du kan dele dine billeder og historier fra Ungdomsøen i facebookgruppen, Ungdomsøens fællesskab, der er for alle, som er engagerede eller interesserede i Ungdomsøen. Det er også her, du kan spørge andre i fællesskabet, hvis du gerne vil vide, hvor fra øen, der er den bedste udsigt, eller det bedste spot at invitere sin date på picnic.