fbpx

På Ungdomsøen kan man få jord under neglene

Tirsdagsaftner og arbejdsweekender på Ungdomsøen

Af Emma Snerling

Hej, mit navn er Emma Snerling

Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvordan det er at være frivillige på Ungdomsøen, når vi har arbejdestirsdage, eller vi arbejder på Ungdomsøen i weekenderne. Lidt grundviden om mig i forhold til øen, jeg var på Ungdomsøen først gang i 2015, lige da øen blev købt, også gik der noget tid før jeg kom igen, men det gjorde jeg i sommeren 2018, da jeg flyttede til København.

Det hele startede i en arbejdsuge på Ungdomsøen i sommerferien, hvor jeg bare tilmeldt mig. Jeg kendte ingen derude, men det kom jeg hurtigt til. Denne uge gav mig blod på tanden til at komme tilbage, og nu har jeg været der utallige gange siden; både tirsdage og weekender. Jeg ser altid frem til, at det bliver tirsdag, den uge hvor jeg skal på øen, eller weekend hvor man kan komme der ud og arbejde. For så ved jeg, at jeg kommer væk fra den travl hverdag, ud og har det sjovt sammen med mine venner på Ungdomsøen og laver et stykke frivilligt arbejde. Jeg syntes, det er fedt, at man er med til at opbygge noget så unikt. Emma i arbejdstøj

Hvis jeg skal fortælle lidt om en klassiske tirsdags arbejdsaften. Den starter med, at vi hopper på båden på Langelinje også lige forbi Refshaleøen og samler de op, der er i bil, derefter kommer der fart på og inde for de næste 5 minutter står vi på Ungdomsøen. Her hilser vi på dem, der bor på Ungdomsøen, så bliver vi delt ud på opgaver af Rikkemaija, som er bestyrer på øen eller så kan det også værd en GEÅ’er [frivillige, som har valgt at give et år til Ungdomsøen]. Der er ofte forskellige opgaver at vælge imellem. Det kan være, at der skal males enten ude eller inde, man kan rydde op, tænde bål, save ting i stykker, eller meget andet. Der en opgave til alle og man finder altid på en opgave man kan finde ud af, ellers lære man det hurtigt. Jeg har mottoet:

”Det jeg ikke har prøvet endnu, ved jeg ikke, om jeg kan’’

Jeg har prøvet en masse ting, som jeg ikke havde prøvet, hvis jeg ikke var taget ud på Ungdomsøen. Jeg har brugt en boremaskine, flere forskellige save, jeg har kørt en kæmpe maskine, det er bare med at springe ud i det. Efter vi har fået vores opgave, går vi i gang, og så arbejder vi, til vi skal spise. Til arbejdsaften får man aftensmad, det er mega hyggeligt og man får snakket sammen. Det er til aftensmaden man lærer nye at kende. Derefter går man tilbage til opgave, men man ikke alene om en opgave, man har næsten altid en makker eller flere alt efter hvad opgaven er. Ved 21 tiden, mødes vi igen, og drikker måske en kop kaffe eller spiser en snack og så går turen mod land igen.

Jeg glæder mig allerede til næste gang!

En i arbejdsdragt

Indimellem er der også arbejdsweekender cirka en gang om måneden, hvor man også kan komme på Ungdomsøen, det fungere meget som tirsdagsaftnerne, man er der bare hele weekenden, weekenderne er også med til at skabe et fedt sammenhold, da man har tid om aftenen til at snakke sammen, og måske drikke en øl.

Der er plads til alle også dig, det er bare at hoppe ind og tilmelde dig, så skal vi nok tage godt i mod dig.

(Du er også velkommen til at kontakte mig hvis der spørgsmål Mail: emmagrebin@gmail.com Mobil: 60691127)

Du kan tilmelde dig til tirsdagsaftnerne her: https://ungdomsoen.nemtilmeld.dk/162/

Eller arbejdsweekenderne her: https://ungdomsoen.nemtilmeld.dk/135/

Hvis du har lyst og tid til at bruge en længere periode på øen, er der også en sommercamp, som bruges på at bygge. Du kan læse mere her og tilmelde dig: https://ungdomsoen.nemtilmeld.dk/176/