fbpx

Høj puls på Ungdomsøen

|

Kategorier

Ungdomsøen

Søndag den 13. oktober får trailløbere i Danmark så en helt ny arena for trailløb, når ‘Ungdomsøen’  lægger højdemeter og kilometer til ‘Trails på Ungdomsøen’.

Du tager 400 deltagere der er klar på en helt ny løbeoplevelse, der starter med en sejltur med færge fra Nyhavn i København. Så tilsætter du et gammelt søfort, gamle kanonstillinger, overraskende mange højdemeter og så har du ‘Trails på Ungdomsøen’. Til selve løbet skal deltagerne på 45min skal se hvor mange gange de kan tilbagelægge en ca. 2km lang rute, der tager dem både rundt om, over og ind i dele af Ungdomsøen:

“Hvor sejt er det lige at løbsoplevelsen starter med at du bliver fragtet med skib til en ø? Vi ønsker at give vores deltagere en unik oplevelse og med Ungdomsøen som platform, forsøger vi at sætte en ny standard for hvad et trailløb/motionsløb kan være. 360 graders havudsigt, underjordiske gange, gamle kanonstillinger og stejle skrænter er nogle af de elementer som de deltagende vil møde. Vi glæder so helt vildt til at sende de første deltagere afsted på søndag,” siger Jonas Elming der er løbsdirektør for Nordic Race, der står bag ‘Trails på Ungdomsøen’.

Først store motionsevent på Ungdomsøen

Ikke bare er ‘Trails på Ungdomsøen’ et nye format blandt danskere med interesse for trailløb, det er også første større test af Ungdomsøen, som ramme for motionsevents:

“Vi glæder os helt vildt til at slippe deltagerne løs på øen og få testet hvordan øen fungerer som ramme for større motionsaktiviteter. Det er en naturlige del af Ungdomsøens dna, at man gerne må få pulsen op når man er herude, og det må man i sandhed sige bliver tilfældet på søndag,” siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Ungdomsøen.

For tilskuere er ‘Trails på Ungdomsøen’ ekstremt publikumsvenligt da deltagerne skal rundt mange gange, og der derfor bliver rig lejlighed til at heppe på dem undervejs.

Læs mere på https://www.sportstiming.dk/event/6610 og www.NordicRace.dk

Fakta om Ungdomsøen:

Ungdomsøens åbnede officielt den 24. august 2019. Det gamle Middelgrundsfort blev erhvervet i 2015 med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden, og givet til Spejderbevægelsen, der har ansvaret for at gøre øen til en ø for hele Danmarks ungdom. Siden har Nordea-fonden doneret yderligere 128 millioner kroner til renovering af Ungdomsøen, og muliggjorte dermed realiseringen af en af de største Ungdomssatsninger i nyere tid.

Ungdomsøen byder på sine 50.000kvm blandt andet på 400 udendørs overnatningspladser, udekøkkener og bålpladser, store shelters med udsigt over Øresund, 1.5km gange i det gamle fort, konferencefaciliteter for organisationer og virksomheder samt gamle kanonstillinger til alt fra koncerter til friluftsaktiviteter.

Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i tæt samarbejde med fonde som Nordea-fonden, Trygfonden, TuborgFondet og stærke kernepartnere som Foreningen SPEJDERNE og landets fem spejderkorps, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Folkehøjskolernes forening i Danmark (Højskolerne), Roskilde Festival, Efterskoleforeningen og Friskolerne mf. Kernepartnerkredsen repræsenterer nationalt mere end 670.000 medlemmer, 145.000 frivillige, 870 skoler og 72 ungdomsorganisationer.