fbpx

Besøg og overnatning hitter på Ungdomsøen

|

Kategorier

Ungdomsøen

Ungdomsøen er på alle måder kommet godt fra land. Muligheden for at komme ud af de vante rammer og blandt andet sove i shelters, telt eller værelser på det tidligere søfort midt i Øresund har vist sig at være meget populært. Der har allerede har været mere end 1600 overnatninger og 2000 dagsbesøg på øen den første måned efter åbningen.

Og bookingerne fortsætter, alene i oktober er der booket yderligere 1000 overnatninger. Samtidig har også mange virksomheder brugt øen til møder og konferencer. Overvældende og utrolig positivt lyder det fra både Ungdomsøens direktør Dea Forchhammer og 21-årige Emil Vogelius, der er frivillig engageret på Ungdomsøen.

“Vi er helt utrolig glade for den store interesse, der er omkring Ungdomsøen. Vi har i den korte tid Ungdomsøen har været åben oplevet en utrolig stor interesse for at besøge øen. Vi er stadigvæk i en opstart, derfor overvældende og positivt at opleve, at alene øens fysiske rammer er så appellerende for målgruppen. Det lover godt for fremtiden og alt det, vi skal udvikle sammen med de unge, der bruger øen,” siger Dea Forchhammer, direktør for Fonden Ungdomsøen.

Tillidserklæring der går begge veje

De mange bookinger på øen vidner ifølge Dea Forchhammer om en stor tro på hele ideen omkring Ungdomsøen:

“Ungdomsøen som projekt handler grundlæggende om at vise ungdommen tillid gennem at skabe en platform, hvor unge, uanset interesser, får muligheden for at udleve netop deres drømme og interesser,” fortæller Dea Forchhammer.

En af de unge der har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig på Ungdomsøen er 21-årige Emil Vogelius, der er frivilligt engageret i Ungdomsøen som ‘Giv Et År – Frivillig’ og bruger det meste af ugen på at bo på øen og hjælpe til at alt fungerer:

“Det har været fedt at komme rigtigt i gang nu, hvor øen er officielt åbnet. Før var det bare noget vi gik og snakkede om, men nu er det virkelighed og, vi oplever hver dag at andre folk får glæde af øen. Det fedeste er, når man kan se i øjnene på de mange forskellige unge der er herude, at de synes, at øen er ligeså vild og sej som jeg synes. Det er den følelse, der er grunden til, at jeg engagerede mig i øen – og nu får jeg lov til at være med til at give den følelse videre. Og så er det jo bare fedt at få lov til at se øen i brug, også selv om det er første gang vi gør mange af tingene og, at det medfører nogle fejl og nogle ting, vi skal tage ved lære af, så har det kun været en positiv oplevelse for mig.”

Foruden de unge der individuelt besøger øen, er det særligt efterskoler, spejdergrupper, højskoler og andre større grupper af unge som besøgt Ungdomsøen. Dertil kommer virksomheder som bruger øen til at få en anden ramme om deres møder og konferencer.

Fakta om Ungdomsøen:

Siden åbningen d. 24. august 2019 har Ungdomsøen, foruden unge gæster og grupper, været omdrejningspunkt for så forskellige aktiviteter som eksempelvis Buster Filmfestival, Musikfestivalen KUNE, Åben Ø arrangementer med mulighed for at prøve Stand Up Paddling, dykning og kajak samt en stor ‘klimaevent’ med Danmarks Naturfredningsforening, Noah og KFUM-spejderne.

I efterårsferien, i uge 42, fungerer Ungdomsøen blandt andet som platform for trailløb når 400 løbere den 13. oktober gæster Ungdomsøen til ‘Trails på Ungdomsøen’ ligesom hundredevis af spejdere hele efterårsferien holder store friluftlivs camps på øen.

Ungdomsøens åbnede officielt den 24. august 2019. Det gamle Middelgrundsfort blev erhvervet i 2015 med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden, og givet til Spejderbevægelsen, der har ansvaret for at gøre øen til en ø for hele Danmarks ungdom. Siden har Nordea-fonden doneret yderligere 128 millioner kroner til renovering af Ungdomsøen, og muliggjorte dermed realiseringen af en af de største Ungdomssatsninger i nyere tid.

Ungdomsøen byder på sine 50.000kvm blandt andet på 400 udendørs overnatningspladser, udekøkkener og bålpladser, store shelters med udsigt over Øresund, 1.5km gange i det gamle fort, konferencefaciliteter for organisationer og virksomheder samt gamle kanonstillinger til alt fra koncerter til friluftsaktiviteter.

Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i tæt samarbejde med fonde som Nordea-fonden, Trygfonden, TuborgFondet og stærke kernepartnere som Foreningen SPEJDERNE og landets fem spejderkorps, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Folkehøjskolernes forening i Danmark (Højskolerne), Roskilde Festival, Efterskoleforeningen og Friskolerne mf. Kernepartnerkredsen repræsenterer nationalt mere end 670.000 medlemmer, 145.000 frivillige, 870 skoler og 72 ungdomsorganisationer.