fbpx

Endnu bedre rammer for friluftsliv på Ungdomsøen

|

Kategorier

Fonden Ungdomsøen, Ungdomsøen

Med en bevilling på henholdsvis 500.000 kroner og 200.000 kroner medvirker Friluftsrådet og Spar Nord Fonden til at Ungdomsøen får endnu bedre friluftsfaciliteter, så unge fra hele landet kan få unikke, sjove og lærerige naturoplevelser. Det er blandt andet Ungdomsøens udekøkkener, bålpladser, fiskeudstyr mv. der får et løft med støtten.

Det er målet, at Ungdomsøen i år 2023 er kendt af mere end halvdelen af Danmarks 15 til 25-årige, engagerer flere end 1.000 frivillige og hvert år involverer 100.000 unge i aktiviteter både på Øen og i hele landet. Ungdomsøen har blandt andet et særligt fokus på at bruge på øen som arena for friluftslivsaktiviteter- og fællesskaber, og det er netop til dette formål støtten fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der uddeles af Friluftsrådet og støtten fra Spar Nord Fonden skal bruges:

“Vi er meget glade for opbakningen fra Friluftsrådet og Spar Nord Fonden. Nu hvor øen officielt er åbnet for unge fra hele landet, er det ekstra vigtigt at vores faciliteter er så gode og tilgængelige som muligt, så det direkte unge engagement i øen kan tage fart.” siger Mikkel Gjelstrup, udviklingschef for Ungdomsøen.

Friluftsrådet glæder sig over at den danske ungdom med Ungdomsøens åbning har fået en ny arena for friluftsliv:

“Adgang til natur og mulighed for at prøve kræfter med friluftslivet i alle afskygninger er helt centralt for Friluftsrådets virke. Derfor er det både en stor glæde og naturligt for os, at støtte et så ambitiøst et projekt som Ungdomsøen og medvirke til, at unge får adgang til gode faciliteter, hvad enten vi taler om udekøkkener, bålpladser eller en god grejbank med udstyr,” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

For Spar Nord Fonden er engagementet i Ungdomsøen en støtte til blandt andet at engagere unge i det naturlige friluftsliv der er på øen:

“Ungdomsøen ligger i et af Danmarks mest levende naturområder. Havet er altid nærværende og årstidernes skiften er mærkbar. Ungdomsøens har med afsæt i den natur der omgiv er øen et kæmpe potentiale for at involvere unge fællesskaber og friluftsaktiviteter, det er vi meget glade for at støtte op om,” fortæller fondsdirektør Steffen Nørgaard fra Spar Nord Fonden.

Fakta om Udlodningsmidler til Friluftsliv:

Udlodningsmidler til Friluftsliv giver tilskud til projekter, der udvikler naturforståelse og friluftsliv for flere og støtter lokale fællesskaber og foreninger med friluftsliv som omdrejningspunkt. Udlodningsmidler til Friluftsliv udgør en lille del af overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S og et fastsat udbytte fra Det Danske Klasselotteri A/S. Puljen administreres af Friluftsrådet, der er paraplyorganisation for 85 natur- og friluftsforeninger.

Fakta om Spar Nord Fonden:

I snart to årtier, har Spar Nord Fonden årligt doneret mere end 20 millioner kroner til tusindvis af små og store initiativer rundt om i Danmark. Spar Nord Fondens donationer er siden 2017 steget til godt 60 millioner kroner, der årligt skal gavne og glæde fællesskabet i hele Danmark. Begejstring og glæde hos modtager handler ikke om beløbets størrelse. Det handler om, at en ide nu kan realiseres og om, hvor meget det betyder for modtagerne.

Fakta om Ungdomsøen:

Ungdomsøens åbnede officielt den 24. august 2019. Det gamle Middelgrundsfort blev erhvervet i 2015 med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden, og givet til Spejderbevægelsen, der har ansvaret for at gøre øen til en ø for hele Danmarks ungdom. Siden har Nordea-fonden doneret yderligere 128 millioner kroner til renovering af Ungdomsøen, og muliggjorte dermed realiseringen af en af de største Ungdomssatsninger i nyere tid.

Ungdomsøen byder på sine 50.000kvm blandt andet på 400 udendørs overnatningspladser, udekøkkener og bålpladser, store shelters med udsigt over Øresund, 1.5km gange i det gamle fort, konferencefaciliteter for organisationer og virksomheder samt gamle kanonstillinger til alt fra koncerter til friluftsaktiviteter.

Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i tæt samarbejde med fonde som Nordea-fonden, Trygfonden, TuborgFondet og stærke kernepartnere som Foreningen SPEJDERNE og landets fem spejderkorps, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Folkehøjskolernes forening i Danmark (Højskolerne), Roskilde Festival, Efterskoleforeningen og Friskolerne mf. Kernepartnerkredsen repræsenterer nationalt mere end 670.000 medlemmer, 145.000 frivillige, 870 skoler og 72 ungdomsorganisationer.