fbpx

MEDIEINFORMATION TIL ÅBNINGEN

|

Kategorier

Ungdomsøen

Vi vil gerne give medier, journalister og fotografer de bedste forudsætninger for at dække åbningen af Ungdomsøen den 24. august, hvor unge fra hele landet deltager i den store åbningsfest arrangeret af frivillige unge i fællesskab med Ungdomsøens kernepartnere  Roskilde Festival, Højskolerne, Efterskoleforeningen, Spejderne, Dansk Ungdoms Fællesråd mf.

Vi opfordrer derfor til at man som medie/journalist/fotograf akkrediterer sig på forhånd. Dermed er vi sikre på at vi har plads på bådene som sejler til og fra øen, ligesom vi har mulighed for at tilsende jer opdateret program i dagen op til åbningen og sætte jer i forbindelse med nogle de mange unge der allerede er engageret i den historiske ungdomssatsning.

AKKREDITERING SKER VIA DETTE LINK

På dagen vil Ungdomsøen summe af liv når mere end 1000 gæster, herunder unge fra hele landet, tager Ungdomsøen i brug til en dagslang åbningsfest, afviklet og arrangeret af mere end 200 frivillige unge sammen med øens kernepartnere Roskilde Festival, Højskolerne, Spejderne, Efterskolerne og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Derudover vil der være officiel deltagelse fra Kongehuset, Kulturministeren og andre prominente gæster. (Bemærk at disse sejler med en særbåd fra Nyhavn kl. 10.30, hvor pressen er velkommen). Efterfølgende vil der hele dagen være både der sejler til og fra øen med unge og andre besøgende til Ungdomsøens åbning.

Vi har mulighed for på forhånd, at hjælpe med at knytte kontakt til de mange unge der allerede er engageret i Ungdomsøens udvikling. Desuden vil Ungdomsøens unge ambassadører, Ungdomsøens direktør Dea Forchhammer, Nordea-fondens direktør Henrik Lehman, Fonden Ungdomsøens formand Lisbeth Trinskjær mf. være tilrådighed på dagen såvel som i dagene op til åbningen

Fakta:

Ungdomsøens åbner officielt 24. august 2019. Det gamle Middelgrundsfort blev erhvervet i 2015 med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden, og givet til Spejderbevægelsen, der har ansvaret for at gøre øen til en ø for hele Danmarks ungdom. Siden har Nordea-fonden doneret yderligere 128 millioner kroner til renovering af Ungdomsøen, og muliggjorte dermed realiseringen af en af de største Ungdomssatsninger i nyere tid.

Ungdomsøen byder på sine 50.000kvm blandt andet på 400 udendørs overnatningspladser, udekøkkener og bålpladser, store shelters med udsigt over Øresund, 1.5km gange i det gamle fort, konferencefaciliteter for organisationer og virksomheder samt gamle kanonstillinger til alt fra koncerter til friluftsaktiviteter.

Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i tæt samarbejde med fonde som Nordea-fonden, Trygfonden, TuborgFondet og stærke kernepartnere som Foreningen SPEJDERNE og landets fem spejderkorps, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Folkehøjskolernes forening i Danmark (Højskolerne), Roskilde Festival, Efterskoleforeningen og Friskolerne mf. Kernepartnerkredsen repræsenterer nationalt mere end 670.000 medlemmer, 145.000 frivillige, 870 skoler og 72 ungdomsorganisationer.

For mere information kontakt Ungdomsøens kommunikationschef, Frej Elbæk Schjeldal på tlf. 30 91 72 01 eller mail Frej.elbaek@spejderne.dk